PLASTGOLV

Plastgolv är ett bra alternativ när golvet behöver städas eller svabbas på en regelbunden basis. Med plast eller vinyl kan du dessutom få många härliga mönster på golvet. Exempelvis kan du få schackrutigt eller ett mönster som efterliknar klinkers, marmor eller trägolv. Faktum är att just plastgolv har blivit väldigt trendigt trots att det är en golvtyp som funnits med i leken länge. Det är således ett bra alternativ i våtutrymmen och kök där du hellre hade velat ha den äkta varan men vill vara varsam om golvet.

hUR GÅR DET TILL?

Plastgolv beställs i metervara och skärs sedan till efter måtten på det rum det ska ligga i. Denna tillskärning kräver gott handlag och kunskap så att det inte blir fula skarvar där vatten läcker in.

Lättskött och praktiskt

Den stora fördelen med ett plastgolv är att det är så lättskött. Det tål att dammsugas och skuras var och varannan dag. Golvet är därför också särskilt lämpligt i badrum, hallar, kök, tvättstugor eller i sjukhusmiljöer. Materialet i plast är för det mesta PVC men det finns dock olika typer av plastgolv som lämpar sig bättre i olika rum eller miljöer. De finns även i olika kvaliteter och prisnivåer med olika slitstyrka på ytan. Vi ger dig gärna rådgivning om vilken plastmatta som kan läggas in var.

Plastgolv vs linoleum

Linoleum var dåtidens golvmaterial som dessutom var ett naturmaterial. Idag finns linoleumgolv kvar men i stor mån har det dock ersatts av vinylgolven. Linoleum är lite känsliga för fukt och väta så om du funderar på ett plastgolv i kök men efterfrågar ett naturligare material så fungerar linoleum bättre i köksmiljöer. Det kan dessutom slipas och vaxas för att se snyggt ut igen. Våra golvläggare lägger både linoleumgolv och plastgolv och hjälper dig i valet och kvalet om du känner dig osäker på vad du vill ha.